Jak powstaje naturalny sok z owoców?
Jedynym składnikiem naszego soku są owoce. Do jego produkcji wybierane są odmiany o najwyższych walorach smakowych i odżywczych. Zerwane owoce są selekcjonowane a następnie przemywane. Tak przygotowane jabłka trafiają do maszyny tłoczącej, która jest sercem naszego procesu produkcji. To dzięki niej 8 kg jabłek zamieniamy w 5 l pysznego, naturalnego soku.
Następnie nasz produkt pakowany jest w atestowane opakowanie „bag in box”, wyposażone w wygodny w użyciu dozownik napoju. Opakowanie i kranik dedykowane są do przechowywania produktów spożywczych i skonstruowane tak, iż spełniają wszelkie normy higieny i bezpieczeństwa. Aby klienci dłużej cieszyli się świeżością naszego soku, poddawany jest on w ostatniej fazie produkcji procesowi pasteryzacji. Dzięki temu można delektować się smakiem soku jabłkowego aż przez 14 dni od pierwszym łyku. 5-cio litrowy „bag in box” pakowany jest w wygodny do przechowywania karton z logo „Vita sok”.
Tak przygotowany sok przeznaczony jest do dystrybucji i gotowy do spożycia.