- Opis
-
Szczegóły
Sok owocowo-warzywny tłoczony z marchwi , pietruszki oraz owocu jabłoni.
Skład: sok jabłkowy 60%, sok z marchwii 30%, sok z pietruszki 10%
Słodkość wszystkich dostępnych w ofercie Vita Sok soków owocowo-warzywnych została oceniona na 3 punkty z 5 możliwych. Dodatek selera dodaje soku odrobinę ostrości.
PIETRUSZKA jest warzywem zawierającym moc witamin m.in. C, B, A i C , kwas foliowy oraz makro- i mikroelementy. Wzbogacenie naszej diety o to warzywo, może mieć pozytywny wpływ na układ pokarmowy i krwionośny, przyczynić się do przyspieszenia przemiany materii i oczyszczenia organizmu. Zawiera związki wspomagające trawienie
MARCHEW jest pospolitym, często uprawianym w Polsce i rozpowszechnionym w naszej kuchni warzywem. Korzenie marchwi bogate są w karoten, pektyny, witaminy z grupy B, witaminę PP, C, H, K, E oraz takie makroelementy jak wapń i fosfor oraz mikroelementy żelazo i miedź. Wpływa pozytywnie na wzrok, regenerację naszej skóry, układ krążenia a także wspomaga system odpornościowy.